+385 (0)99 209 2613

+385 (0)99 209 2613

Predstavljanje djelatnica na projektu Evo me 3! Ivanka Hajdarović (48), Pribislavec

Ivanka Hajdarović imala je sreće te se zaposlila i po četvrti put u programu zapošljavanja žena „Zaželi“ – faza III. koji provodi Centar za pomoć u kući Međimurske županije. Završila je srednju strukovnu školu nakon koje je i radila u svojoj struci. Prije zaposlenja na radnom mjestu pomoći i podrške starijim i nemoćnim osobama bila je čak 17 godina nezaposlena.

Kako kaže, kad se prvi put prijavila na raspisani natječaj 2018. godine bilo joj je sasvim normalno pomagati osobama u potrebi.

„Da li sam znala točno kako? Nisam! Kroz sve to usmjeravale su me voditeljice projekta i službene edukacije koje sam polazila a kroz koje sam izbrusila svoje „meke“ vještine. Ljubav i empatija prema nemoćnima su oduvijek prisutne u meni. Kroz dodatnu edukaciju razvila se moja svijest o potrebama starijih osoba u poznim godinama i o drugačijim potrebama nemoćnih osoba. Shvatila sam da je taj posao moj životni poziv unutar kojega želim ostati čim duže” – govori nam Ivanka.

Kroz godine rada na programu zapošljavanja žena „Zaželi“ i edukaciju koju je omogućio projekt završila je čak dva tečaja i to za gerontodomaćicu i maserku te je zaprimila za to i javnu ispravu čime je povećala svoju konkurentnost na tržištu rada.

Ivanka na području Općine Pribislavec obilazi 9 osoba kojima su potrebne usluge pomoći i podrške. Od toga je 5 osoba sa invaliditetom dok je raspon godina krajnjih korisnika između 54 i 94 godina.

Sadržaj objavljenog članka isključiva je odgovornost Centra za pomoć u kući Međimurske županije.

Podijeli:

Najnovije

Paketi kućansko higijenskih potrepština

Svaki mjesec krajnji korisnici u sklopu projekta Evo me 3!, kodni broj UP.02.1.1.16.0028., zaprime paket kućansko higijenskih potrepština. Ovog tjedna za mjesec svibanj svoj paket