+385 (0)99 209 2613

+385 (0)99 209 2613

Socijalne usluge nikad potrebnije!

Sa današnjim danom, 31. srpnja završava pružanje besplatnih usluga pomoći i podrške za 70-ak krajnjih korisnika projekta Evo me 3! koji provodi Centar za pomoću kući Međimurske županije na području partnerskih općina – Kotoribe, Donje Dubrave, Svete Marije, Donjeg Vidovca, Goričana, Belice i Pribislavca.
Projekt Evo me 3! provodi se u sklopu programa zapošljavanja žena Zaželi – faza III. a financiran je iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%) te Europskog socijalnog fonda (85%).
Dobrom suradnjom Općina i Centra za pomoć u kući Međimurske županije stariji i nemoćni građani s područja Općina-  Belice – 10 korisnika, Donje Dubrave – 8 korisnika, Kotoribe – 6 korisnika i Pribislavca – 10 korisnika primati će i nadalje usluge pomoći u kući jer su njihove općine osigurale sredstva do ponovnog odobrenja financiranja putem EU projekta kada resorno Ministarstvo objavi natječaj za prijavu projektnih prijedloga.
Tako se nastavlja pružanje usluga pomoći u kući u Belici i Donjoj Dubravi s 1.8., Pribislavcu s 7.8. te Kotoribi s 1.9.2023 godine.
Ravnateljica ističe i kontinuiranu suradnju s Općinom Šenkovec te Općinom Mala Subotica koja osigurava usluge pomoći u kući za 20-ak korisnika koji su mahom starije i nemoćne osobe.
Ovom prilikom ravnateljica Centra Frana Lana Kanoti poziva i ostale Općine i Gradove na području Međimurske županije na sklapanje suradnje kroz  Sklapanje Ugovora o pružanju socijalnih usluga. Prednost se daje zapošljavanju žena iz ranjive skupine na području općine/grada s kojom se sklapa suradnja dok je koordinacija i podrška kako za samog korisnika tako i za zaposlenika osigurana od strane Centra za pomoć u kući Međimurske županije.

Sadržaj objavljenog članka isključiva je odgovornost Centra za pomoć u kući Međimurske županije.

Podijeli:

Najnovije

Završna konferencija projekta Evo me 3!

Centar za pomoć u kući Međimurske županije uspješno privodi kraju projekt Evo me 3!, kodni broj UP.02.1.1.16.0028., financiran bespovratnim sredstvima iz Državnog proračuna Republike Hrvatske

Podijeljeni paketi krajnjim korisnicima!

Tokom srpnja krajnjim korisnicima podijeljeni su posljednji paketi kućanskih i higijenskih potrepština. Paketi su osigurani za starije i nemoćne osobe u sklopu projekta Evo me