+385 (0)99 209 2613

+385 (0)99 209 2613

Socijalne usluge nikad potrebnije!

Sa današnjim danom, 31. srpnja završava pružanje besplatnih usluga pomoći i podrške za 70-ak krajnjih korisnika projekta Evo me 3! koji provodi Centar za pomoću kući Međimurske županije na području partnerskih općina – Kotoribe, Donje Dubrave, Svete Marije, Donjeg Vidovca, Goričana, Belice i Pribislavca.
Projekt Evo me 3! provodi se u sklopu programa zapošljavanja žena Zaželi – faza III. a financiran je iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%) te Europskog socijalnog fonda (85%).
Dobrom suradnjom Općina i Centra za pomoć u kući Međimurske županije stariji i nemoćni građani s područja Općina-  Belice – 10 korisnika, Donje Dubrave – 8 korisnika, Kotoribe – 6 korisnika i Pribislavca – 10 korisnika primati će i nadalje usluge pomoći u kući jer su njihove općine osigurale sredstva do ponovnog odobrenja financiranja putem EU projekta kada resorno Ministarstvo objavi natječaj za prijavu projektnih prijedloga.
Tako se nastavlja pružanje usluga pomoći u kući u Belici i Donjoj Dubravi s 1.8., Pribislavcu s 7.8. te Kotoribi s 1.9.2023 godine.
Ravnateljica ističe i kontinuiranu suradnju s Općinom Šenkovec te Općinom Mala Subotica koja osigurava usluge pomoći u kući za 20-ak korisnika koji su mahom starije i nemoćne osobe.
Ovom prilikom ravnateljica Centra Frana Lana Kanoti poziva i ostale Općine i Gradove na području Međimurske županije na sklapanje suradnje kroz  Sklapanje Ugovora o pružanju socijalnih usluga. Prednost se daje zapošljavanju žena iz ranjive skupine na području općine/grada s kojom se sklapa suradnja dok je koordinacija i podrška kako za samog korisnika tako i za zaposlenika osigurana od strane Centra za pomoć u kući Međimurske županije.

Sadržaj objavljenog članka isključiva je odgovornost Centra za pomoć u kući Međimurske županije.

Podijeli:

Najnovije