+385 (0)99 209 2613

+385 (0)99 209 2613

Predstavljanje djelatnica na projektu Evo me 3! Tea Glavina (55), Kotoriba

Tea Glavina jedna je od žena koja teritorijalno pokriva područje Kotoribe gdje obilazi osam krajnjih korisnika, sve mahom starije i nemoćne osobe kojima je dodatna pomoć prijeko potrebna. Iako je tokom života pomagala starijim osobama u ovoj ulozi našla se po prvi puta.

„Već nekoliko godina pratim rad mojih mještanki koje obavljaju ovaj posao a ovog puta i ja sam skupila hrabrost i prijavila se na objavljeni natječaj Centra za pomoć u kući Međimurske županije za zapošljavanje na projektu. Iako na početku obaveze nas kao ciljane skupine za pomoć i podršku starijim osobama izgledaju zastrašujuće vrlo sam iznenađena koliko su korisnici dragi i pristupačni ljudi zahvalni za svaku pomoć i lijepu riječ. Obraduju se svaki put kad im dođem a najviše koriste usluge čišćenja, možda čak i previše – kroz smijeh priča Tea.

U narednom periodu najviše bih željela dodatno se educirati i steći nova znanja. Sada sam zaposlena do kraja 7. mjeseca na projektu Evo me 3! . Svakako ću se i dalje prijaviti ukoliko se bude provodio taj program“.

Tea na području Općine Kotoriba obilazi 8 osoba kojima su potrebne usluge pomoći i podrške. Od toga je 5 žena i 3 muškaraca dok je 81 godina prosjek dobi krajnjih korisnika koje obilazi.

Sadržaj objavljenog članka isključiva je odgovornost Centra za pomoć u kući Međimurske županije.

Podijeli:

Najnovije