+385 (0)99 209 2613

+385 (0)99 209 2613

Predstavljanje djelatnica na projektu Evo me 3! Dijana Kovač (31), Goričan

Naša najmlađa zaposlenica projekta Evo me 3! je Dijana Kovač iz Goričana. Završila je srednju Gospodarsku školu smjer cvjećar no, nažalost, nikad nije imala prilike pokazati svoju kreativnost u struci. Viđajući svakodnevno starije ljude u potrebi na natječaj za pružanje usluga pomoći i podrške prijavila se ciljano; kako bi pomagala ali i proširila svoje znanje u radu sa starijim osobama kroz rad i stručno vodstvo. Dijana trenutno obilazi osmero korisnika na području Goričana u rasponu od 68 do 95 godina.

„Korisnici rado govore o svom životu, životnim iskustvima i mladim danima, ali i izazovima s kojima se danas susreću, a često su i zabrinuti za svoju budućnost. Rado ih saslušam ali i informiram o dostupnim pravima i aktivnostima u našoj lokalnoj zajednici. Lijepo je kad se međusobno povežu i usmjere na druženje unutar zajednice da aktivno iskoriste svoje slobodno vrijeme. Svakom starijem čovjeku bitno je da se osjeća prihvaćeno i da mi mlađi prihvatimo sve specifičnosti tog doba u životu čovjeka, da im iskažemo podršku i poštovanje, te tako pomognemo u prevladavanju svakodnevnih životnih teškoća“ – ističe Dijana.

Dijana shvaća važnost dodatne edukacije te u privatnom angažmanu polazi i predavanja za dobivanje vozačke dozvole a čeka i na početak predavanja za tečaj njegovatelja kako bi dobila javnu ispravu. S dobivanjem tih javnih isprava ima planove za svoj daljnji radni vijek. Sebe u budućnosti i dalje vidi u radu sa starijim osobama u nekom od domova za starije osobe na području Međimurske županije.

Sadržaj objavljenog članka isključiva je odgovornost Centra za pomoć u kući Međimurske županije.

Podijeli:

Najnovije

Potpisan Ugovor o daljnjoj suradnji

U srijedu, 20. ožujka 2024. potpisan je ugovor o daljnjoj suradnji Centra za pomoć u kući Međimurske županije i Općine Belica, za pružanje usluga pomoći