+385 (0)99 209 2613

+385 (0)99 209 2613

Početak provedbe projekta Evo me 2!

ZAŽELI – Program zapošljavanja žena – faza II

Centar za pomoć u kući Međimurske županije je s Ministarstvom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike te Hrvatskim zavodom za zapošljavanje potpisao Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Evo me 2!“ iz programa „ZAŽELI – zapošljavanje žena – faza II“, UP.02.1.1.13.0358.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 983.230,00 kuna, a bespovratna sredstva osigurana su iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%) i iz Europskog socijalnog fonda (85%).

Partneri na projektu su Centar za socijalnu skrb Čakovec, Zavod za zapošljavanje, područni ured Čakovec, Općina Pribislavec, Općina Sveta Marija, Općina Donji Vidovec, Općina Donja Dubrava, Općina Kotoriba, Općina Belica i Općina Goričan. Vrijeme provedbe projekta je 14 mjeseci a projekt je započeo 07. siječnja 2021. godine.

Projekt „Evo me 2!“ ima za cilj omogućiti pristup zapošljavanju i tržištu rada pripadnicama ranjivih skupina. Ovim projektom omogućiti će se: zapošljavanje žena iz evidencije HZZ-a, njihovu edukaciju kroz formalne i neformalne oblike educiranja. Ciljana skupina stječe nove vještine i sposobnosti, a dobivanjem javne isprave povećava se motiviranost i odlučnost pronalaženja i zadržavanja zaposlenja.

Sve aktivnosti projekta usmjerene su tome da žene uključene u projekt iz njega izađu ojačane i sa boljom pozicijom na tržištu rada te da lakše nađu i zadrže budući posao.

Kroz projekt zaposliti ćemo 11 žena, na godinu dana, a svaka od njih pružati će podršku za najmanje 6 krajnja korisnika.

Posebno je važno istaknuti dvostruku vrijednost ovog projekta jer se uz zapošljavanje žena ujedno potiče i socijalna uključenost i viša kvaliteta života krajnjih korisnika. Krajnji korisnici su sve starije i nemoćne osobe koje nisu u mogućnosti primati pomoć u kući a nužno im je potrebna.

Projekt „Evo me 2!“ provodi se na području općina Pribislavec, Sveta Marija, Donji Vidovec, Donja Dubrava, Kotoriba, Belica i Goričan, te su krajnji korisnici starije i nemoćne osobe sa područja tih općina.

Kontakt informacije:

Centar za pomoć u kući Međimurske županije

Dr. Ivana Novaka 38, 40 000 Čakovec

marijana@pomocukuci-mz.eu

Info telefon: 099 3391848

Voditeljica projekta: Marijana Breški

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj objavljenog članka isključiva je odgovornost Centra za pomoć u kući Međimurske županije.

Podijeli:

Najnovije

Završna konferencija projekta Evo me 3!

Centar za pomoć u kući Međimurske županije uspješno privodi kraju projekt Evo me 3!, kodni broj UP.02.1.1.16.0028., financiran bespovratnim sredstvima iz Državnog proračuna Republike Hrvatske

Socijalne usluge nikad potrebnije!

Sa današnjim danom, 31. srpnja završava pružanje besplatnih usluga pomoći i podrške za 70-ak krajnjih korisnika projekta Evo me 3! koji provodi Centar za pomoću

Podijeljeni paketi krajnjim korisnicima!

Tokom srpnja krajnjim korisnicima podijeljeni su posljednji paketi kućanskih i higijenskih potrepština. Paketi su osigurani za starije i nemoćne osobe u sklopu projekta Evo me