+385 (0)99 209 2613

+385 (0)99 209 2613

Održana manifestacija „Mojih 20“ poruka samome sebi

U organizaciji Centra za pomoć u kući Međimurske županije u sklopu programa Klubovi za starije osobe 6  i Općine Goričan na Šuderici je 1. kolovoza 2020. godine održana manifestacija „Mojih 20“ – poruka samome sebi  s ciljem međugeneracijskog druženja. Manifestaciji su se odazvali mještani Goričana, ali i gosti umirovljenici i članovi Klubova za starije osobe iz Nedelišća, Donje Dubrave i Preloga. Za sve prisutne bile su organizirane sportsko rekreativne aktivnosti – pikado, nordijsko hodanje, viseća kuglana i stolni nogomet, vrlo popularan kviz te fotografiranje na temu manifestacije. Sveukupno se okupilo preko 100-tinjak gostiju dok je 15-ak volontera bilo zaduženo za koordinaciju aktivnosti i nadzor pridržavanja preventivnih mjera sukladno preporukama Stožera civilne zaštite.

Kako posljednjih mjeseci Centar nije bio u mogućnosti provesti mnoge unaprijed planirane aktivnosti odlučili su se na jedno druženje na otvorenom. Starijim osobama nedostaje druženja i aktivnosti, a s obzirom na to da su posljednjih mjeseci živjeli pod posebnim mjerama u kojima je bilo preporučeno da čim manje izlaze, prestala su i druženja unutar njihovih udruga, ali i općenito.

Ovom manifestacijom željela se povećati socijalna uključenost starijih osoba u lokalnu zajednicu, ali i potaknuti međugeneracijsko druženje starijih osoba sa svojom djecom i unucima te to ovjekovječiti fotografijama.

Manifestacija je uspješno provedena, a već su krenuli i dogovori za nova moguća druženja.

Sadržaj objavljenog članka isključiva je odgovornost Centra za pomoć u kući Međimurske županije.

Podijeli:

Najnovije