+385 (0)99 209 2613

+385 (0)99 209 2613

Najava predavanja – stariji u prometu

Dolaskom nekih poznijih godina, osobe starije životne dobi susreću se često s pitanjem. Mogu li i smijem, s obzirom na svoju dijagnozu ili dijagnoze i godine, sjesti i voziti svoj automobil. Mogu li voziti neko drugo prijevozno sredstvo, bicikl? Ili mi je sigurnije biti pješak. No, ono što često čujemo od starijih ljudi – lakše mi je voziti nego ići pješice. Bilo kako bilo, za svako prijevozno sredstvo postoje pravila, kao i činjenica da je neophodno starije ljude, a samim tim i mlađe vozače, zaštititi u prometu. Naravno, svaki vozač trebao bi prvenstveno sam misliti na svoju sigurnost, a tom spoznajom štiti i ljude oko sebe. Često i nije tako, iako sposobnost upravljanja prijevoznim sredstvom, uključuje brojne čimbenike. Starenje je proces koji postupno ograničava mogućnost upravljanja automobilom i drugim prometalima.

Centar za pomoć u kući Međimurske županije u sklopu programa Klubovi za starije osobe u suradnji sa autoškolom „AUTO – STOP, Posavec“ održati će predavanje s ciljem zaštite i sigurnosti starijih osoba u prometu.

Predavanje naziva „Stariji u prometu i stariji kao vozači“ održati će se u prostorijama klubova za starije osobe i to:

1. lipnja u srijedu u Donjoj Dubravi a 2.lipnja u četvrtak u Goričanu s početkom u 9 sati.

Predavanje će održati Zlatko Šafarić, ing. cestovnog prometa i Dino Posavec, mag. ing. cestovnog prometa i sudski vještak.

Oni će se osvrnuti na teme : zaštita starijih u prometu, vozači u trećoj životnoj dobi, utjecaj zdravstvenog stanja na sposobnost upravljanja vozilom, te ponoviti već stečeno znanje.

Možda da spomenemo, Dino Posavec autor je i priručnika Učim prometna pravila i pravilno se ponašati u prometu koji se aktivno koristi u auto školama i školama cestovnog smjera na području RH.

Tekst: Zinka Čižmešija

Izvor fotografije: internet (regionalni.com)

Sadržaj objavljenog članka isključiva je odgovornost Centra za pomoć u kući Međimurske županije.

Podijeli:

Najnovije

Obavijest budućim korisnicima Centra

Cijenjeni korisnici usluga Centra za pomoć u kući Međimurske županije,obavještavamo Vas da u razdoblju od 14.11.2023. do 15.01.2024. godine nećemo biti u mogućnosti sklapati nove

Završna konferencija projekta Evo me 3!

Centar za pomoć u kući Međimurske županije uspješno privodi kraju projekt Evo me 3!, kodni broj UP.02.1.1.16.0028., financiran bespovratnim sredstvima iz Državnog proračuna Republike Hrvatske

Socijalne usluge nikad potrebnije!

Sa današnjim danom, 31. srpnja završava pružanje besplatnih usluga pomoći i podrške za 70-ak krajnjih korisnika projekta Evo me 3! koji provodi Centar za pomoću