+385 (0)99 209 2613

+385 (0)99 209 2613

Najava aktivnosti u Klubovima za starije osobe

U organizaciji Centra za pomoć u kući Međimurske županije i Klubova za starije osobe tokom siječnja i veljače u Donjoj Dubravi i Goričanu odrati će se radionice na temu prava starijih osoba. Informativne radionice će održati ravnateljica Centra za pomoć u kući Međimurske županije Frana Lana Kanoti a biti će dostupna za sve upite koji se tiču ostvarivanja prava iz sustava socijalne skrbi. Najčešća pitanja su: tko može ostvariti pravo jednokratne novčane naknade i/ili doplatka za njegu, kako ostvariti pravo na osobnu invalidninu i/ili pravo na pomoć u kući i dostavu toplih obroka ali i koja je razlika između ugovora o doživotnom i dosmrtnom uzdravanju.

Prva radionica će se održati u ponedjeljak 17.1.2022. u Goričanu u prostorijama klubova za starije u vremenu od 9 do 12 sati dok će se radionica u Donjoj Dubravi održati u klubovima u srijedu 26.1.2022. u vremenu od 9 do 12 sati.

Centar poziva sve zainteresirane osobe da dođu u navedeno vrijeme i upitaju se za svoja moguća prava.

U sklopu projekta Klubova za starije osobe 7, Centar je sadržajno uredio i brošuru VODIČ kroz prava starijih osoba. U 16-ak stranica sadržajno vodič analizira razliku između ugovora o doživotnom i dosmrtnom uzdržavanju te pravima iz sustava socijalne skrbi. Brošura je dostupna svim zainteresiranim osobama a financirana je sredstvima Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Sadržaj objavljenog članka isključiva je odgovornost Centra za pomoć u kući Međimurske županije.

Podijeli:

Najnovije

Paketi kućansko higijenskih potrepština

Svaki mjesec krajnji korisnici u sklopu projekta Evo me 3!, kodni broj UP.02.1.1.16.0028., zaprime paket kućansko higijenskih potrepština. Ovog tjedna za mjesec svibanj svoj paket