+385 (0)99 209 2613

+385 (0)99 209 2613

Međugeneracijsko druženje u Goričanu

I ove godine smo se potrudili oko konstruktivne organizacije svečanog događaja međugeneracijskog druženja pod nazivom U našem ritmu, u sklopu projekta Klubovi za starije 7.

U nedjelju, 23. listopada, tim povodom u izletištu Zelengaj okupilo se stotinjak osoba, kako bi starije osobe sa svojom djecom, unucima i prijateljima još jednom dali značaj potrebi međugeneracijske tolerancije i uvažavanja, suživota, ali i veselih trenutaka zajedništva.

Zajednički sati bili su ispunjeni raznolikim sadržajem, a neizostavno, uživanje u prirodnom ambijentu oduševilo je goste.

Za izložbu radova pobrinuli su se Slavica Pahek, Verica Gudlin, Anica Tisaj, Caritas Goričan, Stjepan Štefić i Suzana Markač.

Zbor KUD – a Goričan, Dragica Škribulja predstavila se gostima čitanjem poezije, Valentina Baranašić interpretirala je pjesme na stranom jeziku.

Dramski prikaz „Kod susede na kupici razgovora“ izvele su Anica Tisaj i Marija Andročec, uz šaljive dosjetke kojima je prisutne nasmijala Anica Tisaj.

Ručak za sve prisutne osigurala je Općina Goričan, u ime koje je sve goste pozdravio načelnik Emanuel Sinković.

No to nije bilo sve. Sadržaj programa bio je rezerviran i za posebne goste, pa je tako Zlata Polanec, vlasnica savjetovališta Škola zdravog življenja iz Nedelišća pozvala na zabavno i zdravo vježbanje u prirodi, a Mario Golenko, profesionalni fotograf, dobro je odradio svoj posao i fotografijom zabilježio sve radne i zabavne trenutke druženja. Osim svega spomenutog, nisu izostale ni sportske igre, kao ni ruta hodanja oko Zelengaja, za nordijske hodače.

Sadržaj objavljenog članka isključiva je odgovornost Centra za pomoć u kući Međimurske županije.

Podijeli:

Najnovije